Borkóstoló

 

A Somló – boraival és atmoszférájával – különleges, az egész világon egyedülálló hely. A speciális, vulkanikus talaj, az időjárás és az ezeket jól visszaadó szőlőfajták révén olyan borok készülnek itt, amelyek sehol máshol nem reprodukálhatók. Szeretnénk ebből minél többet átadni vendégeinknek, és ennek kitűnő módja egy borkóstoló a pincénél. Folytatáshoz kattints a nyílra.

 

Borkóstoló

 

A Somló – boraival és atmoszférájával – különleges, az egész világon egyedülálló hely. A speciális, vulkanikus talaj, az időjárás és az ezeket jól visszaadó szőlőfajták révén olyan borok készülnek itt, amelyek sehol máshol nem reprodukálhatók. Szeretnénk ebből minél többet átadni vendégeinknek, és ennek kitűnő módja egy borkóstoló a pincénél.

A hegy leghosszabb ideje – 1946 óta – folyamatosan működő családi pincéje vagyunk. Boraink ott vannak tucatnyi amerikai és európai Michelin-csillagos étteremben, és sorozatban hozzák el a legrangosabb nemzetközi elismeréseket. Egész évben nyitva tartó vinotéka, hatalmas borterasz, üvegfalú rendezvényterem és étterem – akárhol ül le az ember egy pohár borral, úgy érzi, része a fantasztikus somlói tájnak. Gyere el, és éld át a Somlót! Minimum 8 fő részére, egyeztetett időpontban.


JUHFARK KÓSTOLÓ
VERTIKÁLIS TORNAI
Friss Juhfark 2021 - Prémium Juhfark 2021 - Top Selection Aranyhegy Juhfark 2020 - Top Selection Grófi Juhfark 2019
Pogácsával (+ külön is választható borkorcsolya)
5 000 Ft/fő6-OS KÓSTOLÓ
KÖNNYED ÉS NAGY TORNAI BOROK
Friss Irsai Olivér 2022 - Prémium Olaszrizling 2021 - Prémium Juhfark 2021 - Prémium szürkebarát 2020 - Top Selection Apátsági Furmint 2020 - Top Selection Tramini 2019
Pogácsával (+ külön is választható borkorcsolya)
6 000 Ft/fő8-AS KÓSTOLÓ
KOMPLEX BEMUTATÓ
Friss Irsai Olivér 2022 - Prémium Olaszrizling 2021 - Prémium Juhfark 2021 - Prémium szürkebarát 2020 - Top Selection Apátsági Furmint 2020 - Top Selection Szent-Ilona Olaszrizling 2020 - Top Selection Grófi Hárslevelű 2019 - Jégbor 2019
Pogácsával (+ külön is választható borkorcsolya)
8 000 Ft/fő

 

A borkóstoló alkalmával szívesen körbevezetünk a múzeumon és a pincén.

Bejelentkezés: +36 70 663 6641, rendezveny@tornaipince.hu

 

KÜLÖN VÁLASZTHATÓ BORKORCSOLYÁK

Frissen sült pogácsa / 590 Ft
Sajttál / 3000 Ft
kézműves sajtok gyümölccsel és magvakkal, kerti zöldségekkel és frissen sült bagettel
Somlói paraszttál / 3890 Ft
házi sonka, kolbász, szalámi kézműves sajtokkal, kerti zöldségekkel, frissen sült bagettel    

Borvacsoráinkon igazi gasztronómiai élmények is várnak: a borok mellé különleges fogásokat kínálunk.

 

Borvacsora


Boraink mellé különleges gasztronómiai élményeket is kínálunk. Borvacsoráink friss, helyi alapanyagokból elkészített, szezonális fogásokból állnak, a legjobb borpárosításokkal. Konyhánk az exkluzív, modern technológiával elkészített, magyaros vonalat képviseli, ízletes és változatos ételekkel. A borvacsorák bejelentkezéssel, minimum 10 fős csoportok részére elérhetőek.

 

Borvacsora


Boraink mellé különleges gasztronómiai élményeket is kínálunk. Borvacsoráink friss, helyi alapanyagokból elkészített, szezonális fogásokból állnak, a legjobb borpárosításokkal. Konyhánk az exkluzív, modern technológiával elkészített, magyaros vonalat képviseli, ízletes és változatos ételekkel. A borvacsorák bejelentkezéssel, minimum 10 fős csoportok részére elérhetőek. További információ: rendezveny@tornaipince.hu, +36 70 6636 641

Borainkat itt vásárolhatod meg online vagy személyesen minden nap 10-18 óra között nyitvatartó Somló hegyi vinotékánkban. Ha teheted, gyere el, sétálj egyet a Somlón, töltsd meg a tüdődet friss levegővel. És persze vigyél haza kedvenc boraidból.

 

 

Étterem


Konyhánk az innovatív, tájjellegű bistro-vonalat képviseli. Az ételek friss, helyi alapanyagokból készülnek, a legkorszerűbb technológiák alkalmazásával, a Somló és környéke, a Kisalföld és a Bakony ízeire építve. Magunk készítjük a kínált házi kenyeret, szőlőlekvárt, savanyított termékeket, borecetet, és az ételekhez a fűszerkertünkben termelt és a természetben gyűjtött alapanyagokat is szívesen használjuk.

A szabályozásnak megfelelően szolgálunk ki. Aktuális étlapunkat itt találod.

 

Dűlőtúra


Éld át a Somlót vezetett túráinkon – megmutatjuk a legszebb helyeket, elmeséljük a történetét, és megkóstolhatod legjobb dűlőinek borait ott, ahol teremnek. Legközelebb Pünkösdhétfőn kínálunk dűlőtúrát. A programot itt találod.

 

Dűlőtúra


Éld át a Somlót vezetett túráinkon – megmutatjuk a legszebb helyeket, elmeséljük a történetét, és megkóstolhatod legjobb dűlőinek borait ott, ahol teremnek. Legközelebb Pünkösdhétfőn kínálunk dűlőtúrát. A programot itt találod.

Nehezen találsz még egy olyan szőlőhegyet, amely ennyire karakteresen megőrizte évszázados hagyományait, ahol ennyire magával ragad a szépen művelt, gondozott szőlők látványa, az érintetlen természeti környezet és a gazdag kulturális-építészeti örökség. Gyere el, és győződj meg róla saját szemeddel! Előzetes regisztrációval, min. 10 fő jelentkezése esetén. Regisztráció: +36 70 663 6641 vagy rendezveny@tornaipince.hu

 

Pincetúra kóstolóval


Különleges élmény ott kóstolni, ahol a bor készül. Körbevezetünk a pincén, bemutatjuk a különböző borkészítési eljárásokat, és közben megkóstolhatod borainkat.  Pünkösdvasárnap és Pünkösdhétfőn egész nap kínálunk pincetúrákat. A programot itt találod.

 

Pincetúra kóstolóval


Különleges élmény ott kóstolni, ahol a bor készül. Körbevezetünk a pincén, bemutatjuk a különböző borkészítési eljárásokat, és közben megkóstolhatod borainkat. Pünkösdvasárnap és Pünkösdhétfőn egész nap kínálunk pincetúrákat. A programot itt találod.

A pincét az évtizedek során többször bővítettük és korszerűsítettük, boraink a legmodernebb technológiájú acéltartályokban és a somlói hagyománynak megfelelő, 500 literes magyar tölgyfahordókban készülnek. Pincénkről, és arról, hogyan készítjük borainkat, itt olvashatsz bővebben.

 

Bormúzeum


1946 óta készítünk bort a Somlón, és az évtizedek során rengeteg tárggyal gazdagodtunk. Tornai Tamás, a Pincészet mai tulajdonosa itt nőtt fel, édesapjától és a többi nagy öregtől már gyerekként sokat tanult a hegyről.

 

Bormúzeum


1946 óta készítünk bort a Somlón, és az évtizedek során rengeteg tárggyal gazdagodtunk. Tornai Tamás, a Pincészet mai tulajdonosa itt nőtt fel, édesapjától és a többi nagy öregtől már gyerekként sokat tanult a hegyről. A birtokközpont bővítése 1995-ben lehetőséget adott arra, hogy a különleges emlékekből Csoma Zsigmond professzor irányításával egy házi-múzeumot hozzunk létre, amit bemutathatunk vendégeinknek.

Így jött létre ez az egyedülálló gyűjtemény a Somló és a Pincészet történetéről. A múzeum pincetúráink kezdőállomása, de bejelentkezéssel külön is megtekinthető. A vezetett látogatáson mesélünk a Somlót alkotó egyedülálló vulkáni kőzetegyüttesről, az újabb kori somlói bortermelés ezeréves történetéről és nemzetközi hírnevéről, a borkészítés hagyományos technikáiról és a pincészet történetének mérföldköveiről – például arról, hogy a szocializmus idején Tornai Endre palackozta és forgalmazta először saját borát Magyarországon.

 

Rendezvények


Cégeknek, családoknak, társaságoknak. A birtokközpont nagyobb rendezvények egyedülálló helyszíne. Válasszon minket – a profi infrastruktúra, a lélegzetelállító környezet, az évtizedes rendezvényszervezői tapasztalat és a képzett személyzet a garanciája annak, hogy elégedett legyen.

Rendezvénytermünk egyedi és különleges. Itt minden megvan, ami egy jól megszervezett céges programhoz, konferenciához vagy családi rendezvényhez kell: elegáns környezet, korszerű technikai háttér, jó borok és kívánság szerint összeállított, válogatott ételek.

 

Rendezvények


Cégeknek, családoknak, társaságoknak. A birtokközpont nagyobb rendezvények egyedülálló helyszíne. Válasszon minket – a profi infrastruktúra, a lélegzetelállító környezet, az évtizedes rendezvényszervezői tapasztalat és a képzett személyzet a garanciája annak, hogy elégedett legyen.

Rendezvénytermünk egyedi és különleges. Itt minden megvan, ami egy jól megszervezett céges programhoz, konferenciához vagy családi rendezvényhez kell: elegáns környezet, korszerű technikai háttér, jó borok és kívánság szerint összeállított, válogatott ételek. Ráadásként pedig a Somló varázsa és az utánozhatatlan panoráma, amely az üvegfalaknak köszönhetően a teremből is élvezhető.

Infrastruktúra
120 férőhelyes, légkondicionált nagyterem
20 fős, mobilfallal leválasztható különterem
50 férőhelyes borkóstolóterem
technikai eszközök (projektor, vetítővászon, hangosítás)
sátorral fedhető, 200 férőhelyes borterasz megemelhető színpaddal
jól felszerelt, korszerű konyha
bormúzeum
25 férőhelyes parkoló
elektromosgépkocsi-töltőállomás

Kiegészítő programok széles választékát kínáljuk:
BORKÓSTOLÓ Kívánság szerint összeállított borsorok házikészítésű borkorcsolyával.
EBÉD, VACSORA, BORVACSORA Kívánság szerint és egyedi érzékenységek alapján összeállított ételsorok a megfelelő borokkal.
EGYÉB PROGRAMOK Vezetett múzeumi és pincetúra, kerékpáros vagy gyalogtúra Somló túratérképpel, gyalogos vagy buszos Somló dűlőtúra borkóstolóval.

 

Esküvő


Rendezvénytermünk és a hozzá kapcsolódó terasz egyedülálló esküvői helyszín: tágas, elegáns tér, kitűnő borok és ételek, és mellé a Somló utánozhatatlan atmoszférája. Nem véletlen, hogy már több mint 100 pár kezdte közös életét a Tornai Pincészetben. Kattints a nyílra a folytatáshoz

 

Esküvő


Rendezvénytermünk és a hozzá kapcsolódó terasz egyedülálló esküvői helyszín: tágas, elegáns tér, kitűnő borok és ételek, és mellé a Somló utánozhatatlan atmoszférája. Nem véletlen, hogy már 150 pár kezdte közös életét a Tornai Pincészetben.


Nálunk mindent megtalálsz, ami egy tökéletes esküvőhöz kell:
120 fő befogadására alkalmas, légkondicionált nagyterem
technikai eszközök (projektor, vetítővászon, hangosítás)
sátorral fedhető, 200 férőhelyes borterasz megemelhető színpaddal
jól felszerelt, korszerű konyha
széles menü- és borválaszték

További információ: rendezveny@tornaipince.hu | +36 70 663 6641

 

Vendégház


A SÉD PINCE Vendégház a Somló nyugati oldalán, a Séd dűlőben található, nem messze a Séd-forrástól. Ez a hegy legnyugodtabb és legérintetlenebb része, ahol valóban a pihenésé a főszerep, de több borászat és nevezetesség is található sétatávolságban. Kattints a nyílra és olvass tovább

 

Vendégház


A SÉD PINCE Vendégház a Somló nyugati oldalán, a Séd dűlőben található, nem messze a Séd-forrástól. Ez a hegy legnyugodtabb és legérintetlenebb része, ahol valóban a pihenésé a főszerep, de több borászat és nevezetesség is található sétatávolságban.
A vendégház a 17. század végén épült, eredetileg pince-présháznak. Pár évvel ezelőtt teljesen felújítottuk, és ma már kizárólag szálláshelyként működik. Igényes, korszerű és jól felszerelt, de őrzi a régi korok hangulatát is, ezért megkapta a „Helyi védelem alatt álló építészeti érték” elismerést.  Két szobából, az ezekhez tartozó külön bejáratú fürdőszobákból és közös konyhából áll. A szobák 4-4 férőhelyesek, és külön is kivehetőek. A szállás ára ellátást nem tartalmaz.

Programok:
Borvacsora, borkóstoló, vezetett pincetúra és múzeumlátogatás a Tornai Pincészetben – előzetes egyeztetéssel.
Somlói kerékpáros és gyalogtúra ingyenes túratérképpel és javasolt útvonalakkal.


Árak:
1 szoba (1-2 fő részére): 30.000 Ft/éjszaka, a teljes ház (1-4 fő részére): 60.000 Ft/éjszaka
Minden további vendég (egy szobában 2 fő felett, 2 szobában 4 fő felett, pótágyon): 5.000 Ft/éjszaka

 

 

Bővebb információ: +36 70 6636641

Foglalás: rendezveny@tornaipince.hu
Kérjük, az e-mailben adja meg az alábbi adatokat:
-    név
-    telefonszám
-    e-mail cím
-    érkezés napja, távozás napja
-    létszám
-    hány szobát szeretne (pótágyat kér-e)

 

 

Kedvezményezett: Tornai Pincészet Kft.
Szálláshely regisztrációs száma: QP162PHJ
Pályázat megnevezése: Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció – magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek fejlesztése
Pályázat azonosítója: TFC-M-1.1.2-2020-13974
A projekt fizikai befejezése: 2020.12.31.

A projekt a 8483 Somlószőlős 2686/7 hrsz-on (Séd vendégház) valósult meg.

Az igényelt és megvalósított tevékenységek:
- meglévő szálláshelyek külső és belső megjelenésének, belsőépítészeti arculatának, minőségének fejlesztése, a szálláshely szobáinak és kapcsolódó helyiségeinek átalakítására, felújítására irányuló tevékenységek (A szobák falainak kettő réteg páraáteresztő falfestékkel történő ellátása. Az épület hátsó részén a támfal is javíttatásra került, továbbá a pinceszinten közösségi teret alakítottunk ki, azáltal, hogy az aljzatot térkővel leraktuk, így a vendégek számára látogathatóvá vált a korabeli három „pinceszoba”)
- szálláshely szolgáltatáshoz közvetlenül kapcsolódó eszközök beszerzése (Az eszközbeszerzés keretében egy Kärcher SEBO airbelt K1 Red porszívó került beszerzésre.)
- kültéri beruházások (Két autó számára parkoló került kialakításra)

 

Somlói kirándulások


A Somló minden évszakban különleges kirándulóhely. Bármerre indulsz el, változatos természeti szépségeket, lenyűgöző panorámát, csodálatos épületeket találsz. És a rendezett szőlősorok gyönyörű látványát. Kattints, és nézd meg a képgalériákban: tavasz, nyár, ősz és tél a Somlón.

Biciklis és gyalogos túratérképünk nevezetességeiről itt találsz összefoglalót.

Kapcsolat

Üzenetküldés & hírlevél feliratkozás
Tornai Pincészet
8478 Somlójenő, Somló hegy 1242.
info@tornaipince.hu
Nem vagyok robot
Borrendelés & Vinotéka
+36703399822
vinoteka@tornaipince.hu
Étterem & Rendezvény
+36703399821
rendezveny@tornaipince.hu
Adminisztráció
+36703399828
adminisztracio@tornaipince.hu