Állás
2021.01.06
Üzletvezető-rendezvényszervező

Megújuló vendéglátásunkhoz keressük új üzletvezető-rendezvényszervező munkatársunkat. Egész évben folyamatosan nyitva tartó vinotékánk, hétvégenként a la carte étlappal nyitva tartó éttermünk, borteraszunk, bormúzeumunk és 120 fős rendezvénytermünk programjainak szervezéséhez és üzemeltetéséhez várjuk tapasztalt, dinamikus, kezdeményező szakember jelentkezését.

 

Állás
2021.01.06
Üzletvezető-rendezvényszervező

Megújuló vendéglátásunkhoz keressük új üzletvezető-rendezvényszervező munkatársunkat. Egész évben folyamatosan nyitva tartó vinotékánk, hétvégenként a la carte étlappal nyitva tartó éttermünk, borteraszunk, bormúzeumunk és 120 fős rendezvénytermünk programjainak szervezéséhez és üzemeltetéséhez várjuk tapasztalt, dinamikus, kezdeményező szakember jelentkezését.


Feladatok

Pincészet rendezvényterem, konyha, vinotéka, múzeum költséghatékony üzemeltetése

A rendezvény terület éves bevételének és kiadásának szegmensenkénti tervezése, a megvalósulás folyamatos figyelemmel kísérése munkaszám szinten.

A munkáltató gazdaságos folyamatainak kialakítása, ellenőrzése, optimalizálása, a folyamatok működtetéséhez szükséges folyamatos költségkontroll biztosítása, a költségcsökkentő intézkedések meghozatala, végrehajtatása.

Ügyvezető által megfogalmazott és számszerűsített üzemeltetési célok elérése, a zavartalan működéshez szükséges tárgyi és személyi feltételek biztosítása, a vendégek teljes körű elégedettségének biztosítása.

Proaktívan közreműködés az ügyvezető iránymutatása alapján a rendezvények értékesítésben.

Rendezvények, programok megtervezése és szervezése, költséghatékony és minőségi lebonyolítása, utánkövetése.

A rendezvény terület alá tartozó személyzet munkájának összehangolása, irányítása.

Közreműködés a Társaság borászati, szőlészeti, értékesítési és marketing tevékenységének összehangolásában, részvétel a heti vezetői megbeszéléseken.

Közreműködés a borvidéki szervezetek tevékenységében a Társaság képviseletében.

Szálláshely üzemeltetésével kapcsolatos feladatok ellátása.

5-8 fős csapat irányítása.



Elvárások

Legalább középfokú végzettség

Társalgás szintű angol nyelvtudás

MS Office felhasználói ismerete

Dinamikus, terhelhető, magas belső motivációval rendelkező, proaktív személyiség

Önálló döntéshozatali képesség, jó problémamegoldó készség

Programszervezői véna, kezdeményezőkészség

Vendéglátás/turizmus/szállodaipar területen eltöltött min. 2-3 év

2-3 éves vezetői tapasztalat



Előnyök

Felsőfokú végzettség

Társalgás szintű német nyelvtudás

Hostware program használat

 

Amit kínálunk

Hosszútávú munkalehetőség fiatalos, dinamikusan fejlődő vállalatnál

Támogató, tanulást és fejlődést ösztönző vezetőség

Erkölcsi és anyagi megbecsülés


 
Munkavégzés helye

Somló hegy

 

Érdeklődés, a pályázat beadása

szemelyzet@somlo.hu

+36 70 930 1018

 

Éld át a Somlót

Ősszel és télen is

 

Minden nap nyitva vagyunk. A hegy aljában álló Tornai Pincészet a legjobb kiindulópont egy kiránduláshoz. A Somló ezer csodával vár ilyenkor is, és nálunk minden megkapsz, ami egy felejthetetlen őszi-téli túrához kell: piknikcsomagot, ingyenes túratérképet a legjobb útvonalakkal, és akár biciklit is bérelhetsz nálunk. De egy könnyű séta + forraltbor is nyerő párosítás. A vinotékában pedig megvásárolhatod borainkat, így magaddal is viheted a Somlót.

 

Éld át a Somlót

Ősszel és télen is

 

Minden nap nyitva vagyunk. A hegy aljában álló Tornai Pincészet a legjobb kiindulópont egy kiránduláshoz. A Somló ezer csodával vár ilyenkor is, és nálunk minden megkapsz, ami egy felejthetetlen őszi-téli túrához kell: piknikcsomagot, ingyenes túratérképet a legjobb útvonalakkal, és akár biciklit is bérelhetsz nálunk. De egy könnyű séta + forraltbor is nyerő párosítás. A vinotékában pedig megvásárolhatod borainkat, így magaddal is viheted a Somlót.

 

A Somló ősszel és télen is magával ragadó hely, fedezd fel! Éld át a háborítatlan nyugalmat, töltődj fel a friss levegőn. Kirándulj el a kápolnákhoz, a várba, a kilátóhoz, igyál a források vizéből, gyönyörködj a kilátásban.

 



A még jobb túraélményhez összeállítottunk egy csomagot: szendvics, borok, takaró, túratérkép, sőt esernyő is van benne, melllé egy hátizsák, hogy mindezt magaddal tudd vinni, akár gyalog, akár biciklivel mész. A kirándulás után pedig pihenj meg a teraszunkon. Helyben kiszolgálni most sajnos nem tudunk, de borainkat megvásárolhatod a vinotékában minden nap 10 és 17 óra között.

 

És ha nem tudsz eljönni, rendelj online, elvisszük neked mi a Somlót, egészen az ajtódig.

Borrendelés itt.

 

Kerékpárbérlés
(árak 4 órára)

 

5. Somlói Juhfark Ünnep

2020. 10. 18.
Világszínvonalú borok és közönségsiker

A somlói borászok a hétvégén ötödik alkalommal rendezték meg ikonikus fajtájuk bemutatóját, a Somlói Juhfark Ünnepet. A nagy sétálókóstolóra már elővételben elfogytak a jegyek, és ha a szervezők a járvány miatt nem korlátozzák szigorúan a látogatószámot, október 17-én egy tűt sem lehetett volna leejteni a Tornai Pincészet méretes rendezvénytermében.

 

5. Somlói Juhfark Ünnep

2020. 10. 18.
Világszínvonalú borok és közönségsiker

A somlói borászok a hétvégén ötödik alkalommal rendezték meg ikonikus fajtájuk bemutatóját, a Somlói Juhfark Ünnepet. A nagy sétálókóstolóra már elővételben elfogytak a jegyek, és ha a szervezők a járvány miatt nem korlátozzák szigorúan a látogatószámot, október 17-én egy tűt sem lehetett volna leejteni a Tornai Pincészet méretes rendezvénytermében.

A kóstolón 13 pincészet 24 Juhfarkját kóstolhatta a közönség, a könnyed reduktívtól a hagyományos és modern stílusú hordós érlelésű tételeken át a késői szüretelésű desszertborokig a teljes fehérbor-szortimentet, de egy dologban egyformák voltak a borok – nemzetközi mércével mérve is kimagasló minőséget képviseltek.

 

 

A Somló a világban mára visszakerült az őt megillető, korábban évszázadokon át elfoglalt, előkelő helyre – ezt bizonyítja számtalan nemzetközi elismerés és Michelin-csillagos éttermek tucatjai. Egyre jobban ismeri és értékeli a szélesebb hazai közönség is, amiben kiemelkedő szerepe van a Juhfarknak: ez a fajta mutatja meg ugyanis legszebben az egyedülálló, különlegesen ásványos ízvilágot biztosító somlói terroirt.
A sétálókóstoló egyértelmű bizonyítékkal is szolgált a nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő minőségre. A rendezvény egyik workshopjában ugyanis Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus 4 somlói Juhfarkot hasonlított össze 4 olyan külföldi tétellel, amelyek ebben a minerális mezőnyben a világ legkiemelkedőbb borai között vannak. A szakember szerint ilyen minőségű fehérborokkal szemben kevés magyar bor volna képes helytállni, és ezt a közönség is visszaigazolta: a vakkóstolón az összehasonlított párokból két esetben a Juhfarkot tartották jobbnak, egyszer a külföldi kihívót, egy esetben pedig döntetlenre szavaztak.

A rendezvény a somlói bortermelők aktív közösségé formálódásának is fontos eleme. A közös fellépés segíti boraik minél szélesebb körű megismertetését. Ebben az évben Európai uniós forrásból az Agrárminisztérium is támogatta a fajta és a somlói eredetvédelem közös bemutatását, valamint a kulturált borfogyasztás népszerűsítését a Juhfark Ünnepen.

A szervezők azokra is gondoltak, akik nem tudták a helyszínen megkóstolni a válogatott Juhfark tételeket. Hamarosan online is megvásárolhatók lesznek a rendezvény borai, a vásárlókat pedig rövid videójegyzetekkel segítik a választásban és az eligazodásban.

 

Tornai bor az Egyesült Királyságban


Ha Tornai bort szeretnél vásárolni az Egyesült Királyságban, ez a legjobb módja:
Brit partnerünk, az Astrum megnyitotta webshopját, a SOCIOVINO-t. A mi 2017-es Friss Furmintunkat is kínálják: „Kitűnő magyar fajta az apró, vulkanikus Somlóról. Érett, mégis friss, barack és ásványos ízekkel.

Itt rendelhetsz.

 

Vagány és Varázsló

2020. 05. 26.
Új, nyári kísértések

Bemutatjuk 2 új, kifejezetten slágergyanús, nyári cuveénket. A Vagány határozott és karakteres, a Varázsló kedves és behízelgő, igazi férfi-női páros. Kóstolni is párban érdemes őket.

 

Vagány és Varázsló

2020. 05. 26.
Új, nyári kísértések

Bemutatjuk 2 új, kifejezetten slágergyanús, nyári cuveénket. A Vagány határozott és karakteres, a Varázsló kedves és behízelgő, igazi férfi-női páros. Kóstolni is párban érdemes őket.

Társasági alkalmak fontos szereplői, legyen az egy kellemes este a pároddal, nyári parti a barátokkal vagy családi összejövetel. És ételek mellé is kitűnőek: a Vagány könnyű saláták és halak, a Varázsló könnyed, nyári desszertek jó kísérője.

VAGÁNY
Ez a bor közelebb hozza Somlót azokhoz is, akik a fiatalos, könnyed borokat kedvelik, és a Somlót eddig túl komolynak, karakteresnek ismerték. Bebizonyítja, hogy lehet egy somlói is vagány, fiatalos, könnyed!

RÉSZLETEK A BORRÓL

VARÁZSLÓ
Igazi csajos közönségkedvenc. Gyümölcsössége és magasabb cukortartalma miatt elsősorban az édesszájúak bora.

RÉSZLETEK A BORRÓL

 

Készülhet a jégbor!

2020. 01. 06.
Hajnali szüret -8 fokban

Jégbort készíteni kockázatos, sok türelmet és elővigyázatosságot igénylő feladat. De megéri. Idén is vállaltuk a kockázatot, és bejött, 4 év várakozás után újra lesz Jégborunk!

 

Készülhet a jégbor!

2020. 01. 06.
Hajnali szüret -8 fokban

Jégbort készíteni kockázatos, sok türelmet és elővigyázatosságot igénylő feladat. De megéri. Idén is vállaltuk a kockázatot, és bejött, 4 év várakozás után újra lesz Jégborunk!

A jégbor készítésének lényege, hogy a szőlőszemeket fagyott állapotban (legalább -7 fokban) kell leszüretelni és azonnal kipréselni. Vagyis az őszre beérett szőlőt egészen addig kint kell hagyni a tőkén, amíg nincs ennyire hideg. Eddigre a szőlőszemek már sokat veszítenek víztartalmukból, alaposan összetöppednek, így sokkal édesebbek. A fagyos állapotú préselés még tovább csökkenti a víztartalmat, mert a víz hamarabb megfagy, mint a cukor és a szőlő más oldott szilárd anyagai, így ezek maximálisan kinyerhetők a szőlőből, míg a jeges vízből csak néhány csepp jön ki szemenként.

 

 

Ez így leírva egyszerűnek tűnik, de a gyakorlatban összehozni nagyon nehéz. Egyrészt az egyre melegedő időjárás miatt egyre ritkábbak a komolyabb fagyok, sokszor úgy jár a termelő, hogy hiába hagyja kint a szőlőt, nem készülhet belőle jégbor. Másrészt a termést védeni kell a vadaktól, mert természetesen ők is szeretik ezt az édes csemegét. Tehát sok a kockázat és a plusz törődés, ráadásul a bor mennyisége nagyjából a tizede lesz, mint normál szüretnél.

De nagyon megéri. A jégbor különleges édesbor-fajta, egészen más, mint a botritiszes társa vagy az egyszerű késői szüretelésű bor. Különösen koncentrált, és a magas cukortartalom mellett a savai ugyanolyanok, mint a száraz fehérboroknak, ami tökéletes egyensúlyt eredményez.

Most nekünk minden összejött. A tőkéken hagyott Zeusz tökéletesen egészséges, töppedt szemeit tegnap éjjel komoly fagy érte, hajnalban -8 fokban indultunk szüretelni, és délelőttre végeztünk a préseléssel is. Így örömmel jelentjük, hogy négy év után újra lesz jégborunk. A korábbi, 2015-ös évjáratú négy aranyérmet söpört be magyar és nemzetközi borversenyeken, köztük az AWC Viennán, a világ hivatalosan legelismertebb borversenyén. Erről a borról itt olvashatsz, és egy kattintással meg is vásárolhatod.

 

Készletkóstoló

2020. 02. 02.
Megkóstoltuk újborainkat

Az év egyik legizgalmasabb eseménye a januári készletkóstoló, amikor a pince összes, még nem palackozott tételét megkóstoljuk – ilyenkor természetesen az újborokra vagyunk legkíváncsibbak. Komoly várakozásokkal kezdtünk bele, hiszen jó évjárat volt a tavalyi, a csapadékmentes, meleg, hosszú őszön szépen értek be a tételek.

 

Készletkóstoló

2020. 02. 02.
Megkóstoltuk újborainkat

Az év egyik legizgalmasabb eseménye a januári készletkóstoló, amikor a pince összes, még nem palackozott tételét megkóstoljuk – ilyenkor természetesen az újborokra vagyunk legkíváncsibbak. Komoly várakozásokkal kezdtünk bele, hiszen jó évjárat volt a tavalyi, a csapadékmentes, meleg, hosszú őszön szépen értek be a tételek.

Jó minőségű szőlőt szüreteltünk, de a mennyiség összességében 30%-kal kevesebb lett. Főképp az okozott gondot, hogy kevés volt a nyári csapadék, ráadásul rossz eloszlásban kaptuk. Májusban hűvös, csapadékos volt az idő, ami nem optimális a szőlővirágzásnak: egyes fajtáknál lazábbak lettek a fürtök, más fajtáknál az elhúzódó virágzás miatt különböző lett a bogyóméret.

 

 

Gondot okozhatott volna a szüreti hőmérséklet is, de mostantól megvannak az eszközeink a nagy meleg káros hatásainak kiküszöbölésére. (Ha a leszüretelt szőlő melegebb az optimálisnál, ami most már rendszeresen előfordul, akkor még a préselés előtt nem kívánatos erjedési folyamatok indulnak be.) Az új feldolgozónkban már közvetlenül a szüret után elkezdjük hűteni a cefrét, a hideg mustok természetes módon, szépen tisztultak, egyenletes, kissé elhúzódó erjedés ment végbe.

Juhfarkjaink most is kiemelkedő minőségűek (a sok csapadék miatt persze több munkát igényelt egészséges állapotban tartani ezt a különösen érzékeny fajtát), emellett a furmintot és a zenitet érdemes kiemelni, és szépek az illatos tételek is, amelyek házasításokba kerülnek.
Friss és Birtokboraink február közepétől vásárolhatók meg, és a vinotékában is hamarosan megjelennek a 2019-es lédig tételek.

A Prémium és Top Selection borokra persze még várni kell, az utóbbiak még finomseprőn vannak, de ezek is szépen alakulnak, és a napokban kezdett el erjedni a januárban szüretelt jégborunk is.

 

Fantasztikus siker

2019. 05. 09.
Újabb Trófea díj Londonból

A londoni International Wine Challenge-en, a világ legnagyobb presztízsű borversenyén a korábbi három után most újabb Trófea díjat érdemelt ki a Tornai Pincészet. Ezúttal a 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelű kapta meg a legmagasabb elismerést, amelyet a résztvevő 15 ezer bor aranyérmesei közül is kiemelkedőek kapnak meg. A Hárslevelű mellett szárnyal a Tornai Juhfark és a Zenit, ezek a fajtáink is kitűnő eredményeket értek el az idei versenyeken.

 

Fantasztikus siker

2019. 05. 09.
Újabb Trófea díj Londonból

A londoni International Wine Challenge-en, a világ legnagyobb presztízsű borversenyén a korábbi három után most újabb Trófea díjat érdemelt ki a Tornai Pincészet. Ezúttal a 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelű kapta meg a legmagasabb elismerést, amelyet a résztvevő 15 ezer bor aranyérmesei közül is kiemelkedőek kapnak meg. A Hárslevelű mellett szárnyal a Tornai Juhfark és a Zenit, ezek a fajtáink is kitűnő eredményeket értek el az idei versenyeken.

Már egy jó ideje szeretnénk elbüszkélkedni a legfrissebb eredményeinkkel, de érdemes volt eddig várni. Hivatalosan is megjött a hír Londonból: Magyarországon példa nélküli, és a világon is ritka eredményt értünk el azzal, hogy a korábbi sorozat után 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelű borunkkal megszereztük a negyedik International Wine Challenge Trophy díjunkat.

Az IWC az egyik legnagyobb borverseny a világon, és a bírálata is a legrigorózusabb. A többfordulós folyamatban az éremre jelölt borokat három bizottság értékeli, legalább 10, komoly szakmai múlttal rendelkező zsűritag részvételével. A versenyre évente több mint 15 ezer bort neveznek a világ majdnem 50 országából, közülük mindössze 500 kap aranyérmet és ezek újrakóstolásával választják ki a Trófea díjasokat, amelyek tehát a legjobbak közül is a legjobbak. Óriási öröm, hogy mindhárom nevezett borunkat díjazták: a Trófea mellett a 2017-es Top Selection Grófi Juhfark aranyérmes, a 2016-os Prémium Juhfark pedig bronzérmes lett. És még két sokatmondó adat: aranyérmes boraink 95 pontot kaptak a maximális 100-ból, így két borral is ott vagyunk a világ legjobb 150 tétele között. Mellettünk pedig Magyarországról csak tokaji édes bor kapott aranyat: a Patricius Borház, a Vaxco Vineyards és a Royal Tokaji Borászat, szívből gratulálunk nekik is.

 



Ahogy mondani szokás, egy borversenyen elért jó eredmény lehet szerencse is, ahogy egyetlen jó bor elkészítése is lehet a véletlenek szerencsés együttállásának eredménye. De folyamatosan, évről-évre magas minőséget készíteni, és minden versenyen jól szerepelni csak a legjobbak tudnak. Különösen fontosak a nagy világversenyek – nemcsak a bírálat garantált színvonala, hanem a nemzetközi visszhang miatt is, amely új, fontos piacokat nyit meg.

Érdekes megfigyelni, mennyire egy irányba mutatnak az eredményeink, legyen szó hazai versenyről, az MTA borainak kiválasztásáról vagy nagy világversenyről. Ebben az évben eddig 5 arany és 12 ezüstérmet érdemeltünk ki a hazai és világversenyeken, a legsikeresebb fajtánk a Juhfark (Aranyhegy 2015, Aranyhegy 2016, Grófi 2017, Prémium 2016) összesen 8 elismeréssel. A 2018-as Zenit önmagában 7, a 2018-as Grófi Hárslevelű pedig 5 érmet kapott, és a Zenitet emellett az MTA borának is megválasztották. Tehát most is a kifejezetten somlói, illetve hazai fajták szerepelnek a legjobban, ami ismét bizonyítja, hogy az egész világon egyre élesebb versenyben a csak ránk jellemző, különleges és limitálltan elérhető borokkal tudunk igazán sikeresek lenni.

És még bőven nincs vége az évnek, izgatottan várjuk a folytatást! És addig is várjuk önöket a pincéhez egy borkóstolóra, borvacsorára, vagy akár egy kellemes hétvégi programra.

Ráadásként pedig a londoni érmes boraink kóstolási jegyzetei, ezúttal angolul, ahogy a verseny bírálói látják:

Top Selection Grófi Hárslevelű, 2017
This is rich and honeyed, yet has precision. With a saline edge to the vital pear and peach fruit and a hint of sweetness. Big and balanced, Lovely stuff!

Top Selection Grófi Juhfark 2017
Sumptuous but vigourous, with tense, salty acidity offset by rich lightly honeyed fruit. The glossy texture and weight make this a great food wine for spiced dishes.

Prémium Juhfark, 2016
Gooseberry and ripe lemon, with notes of marmalade, honey and a fresh light perfume lead to a fine finish.

Kapcsolat

Üzenetküldés & hírlevél feliratkozás
Tornai Pincészet
8478 Somlójenő, Somló hegy 1242.
info@tornaipince.hu
Borrendelés & Vinotéka
+36703399822
vinoteka@tornaipince.hu
Étterem & Rendezvény
+36703399821
rendezveny@tornaipince.hu
Adminisztráció
+36703399828
adminisztracio@tornaipince.hu