Boraink
Teljes készletünket megvásárolhatod online. Törzsvásárlóként 10% kedvezményt kapsz minden borra és válogatásra (a kedvezményes csomagok kivételével). A házhozszállítás 19.000 Ft összegű vásárlás felett Magyarországon ingyenes. Nézz körül kínálatunkban vagy nyisd le a blokkot, és kattints a választott borra.



Az Aranyhegy dűlő Juhfarkja karakteres, nagyon gazdag ízvilágot hordoz, jól mutatja a termőhely jellegzetes ízjegyeit. Alacsony terhelés mellett komoly koncentrációt értünk el a beltartalomban és a fahordós érlelés külön izgalmakat vitt a borba. Nagy potenciállal rendelkező, hosszú élettartamú bor.



A Grófi dűlő az egyik legkiemelkedőbb területe a pincészetnek. A róla szüretelt aranysárga hosszú fürtök túlérésben kerültek feldolgozásra. A fahordós erjesztés után 6 hónapig érleltük fahordókban, battonage (seprőfelkeverés) mellett. Az érlelés alatt a hárslevelű intenzív gyümölcsössége mellett a hordós aromák is beépültek, a savai pedig lekerekedtek. További palackos érlelés során teljesedik igazán ki.



Ez a borunk elfogyott, de hamarosan érkezik az új évjárat!
A Grófi dűlő évről évre érett, izgalmas alapanyaggal kényeztet el minket, igyekszünk a lehető legkíméletesebb módon, úgy terelgetni a bort a fejlődése során, hogy az alapanyagban rejlő beltartalom később a palackban is a legszebb arcát mutassa.



Illatában intenzív, fajtajelleges. Rózsaolaj, ánizs, fűszerek, összetett, izgalmas aromák keverednek, a pohárban forgatva újabb és újabb rétegeit fedi fel, érdemes mellette elidőzni. Ízében is összetett, előtérben az olajos, fűszeres jegyek mellett érett trópusi gyümölcsök dominálnak, utóízben lekerekedett savak, háttérben ásványosság színesíti a kortyot. Hosszú életű bor, mely idővel még izgalmasabb lesz.



Válogatott borok különleges házasítsa. Somló nagy dolgokra képes, a különböző fajták izgalmas egyediségét gyúrtuk össze egy még komplexebb, összetett borrá.



Világfajta, mely Somlón is jól érzi magát, évről évre stabil, kiegyensúlyozott minőséget hozva. Jól érlelhető fahordóban is, melynek kiváló példája ez a tétel.



Legismertebb magyar fajtánk kiváló dűlőből szüretelve. A furmint ilyen visszafogott terhelés mellett nagyon gazdag aromavilágot képes megmutatni, hosszú érlelhetősége pedig további izgalmakat rejt magában.



A Hárslevelű könnyen szerethető fajta, rendkívül sokféle stílusban készíthető. Alacsony tőketerhelés mellett komoly koncentrációt mutat. Sokszor túlérett szüret mellett természetes maradék cukorral édes bornak készítik, de száraz borként, ha lehet, még izgalmasabb.



Az Olaszrizling igen népszerű fajta Magyarországon, elsősorban a könnyű fogyaszthatósága, frissessége és jó savai miatt szeretik. Ez a bor mindezek esszenciája, különleges alapanyag különleges bora, szépen lekerekedett savakkal, jó példája annak, hogy ebből a fajtából is lehet nagy bort készíteni.



Prémium
Részben tölgyfahordós érlelésű, ásványos, testes, mégis gyümölcsös borok, melyek a megújult somlói tradíciókat jelenítik meg. Tölgyfahordóban erjesztett-érlelt tételek és ugyanolyan fajtájú reduktív tételek házasításával készülnek, így alakul ki a modern somlói ízvilág. Ajánljuk társasági eseményekhez és ételek mellé: kitűnő gasztroborok, jól párosíthatók a legkülönbözőbb fogásokhoz, de önmagukban fogyasztva is különleges élményt nyújtanak.



Prémium Juhfark borunkban ötvözzük, a tartályos gyümölcsös stílust és a fahordós érlelést, így alkotva izgalmas harmóniát a két stílus között. Talán a legsikeresebb, legizgalmasabb borunk évek óta, kiváló gasztro bor.



Prémium Furmintunk készítésénél a tartályos és hordós érlelés tökéletes harmóniáját keressük. Prémium Furmintunk készítésénél a tartályos és hordós érlelés tökéletes harmóniáját keressük. Olyan gasztro bor készítése a cél, amit jól lehet párosítani ételek mellé. Legjobb szőlőterületeinkről szüreteltük tökéletes érettségben, melyet kíméletes kezelés mellett érleltünk, hogy a lehető legjobb állapotában palackba zárjuk és megmutassuk a világnak, milyen egy igazi Somlói Furmint.



Prémium borainkban ötvözzük a tartályos stílus gyümölcsös jegyeit a fahordós érleléssel, így alkotva izgalmas harmóniát a borban. A Hárslevelű az egyik kedvenc fajtánk, komoly és elegáns borként is kellemesen gyümölcsös tud maradni.



A Sauvignon Blanc ismert világfajta, amely a Somlón is jól érzi magát. Mindig hálás fajta az ajánlások között, hiszen akár magában fogyasztva, akár könnyed ételek mellett kitűnően megállja a helyét.



A szürkebarát nem csak Magyarországon népszerű fajta, az egész világon kedvelik. Sokféle arca van, a könnyed, friss Pinot Grigio és a maradék cukorral rendelkező Pinot Gris is jól megfér egymás mellett. Mi egy elegáns, nagy beltartalmú arcát mutatjuk meg, mely hosszú életű, gasztronómiában jól ajánlható tétel.



Friss
Fiatalos, lendületes, gyümölcsös borok. Hűthető acéltartályokban, reduktív technológiával készülnek, így a lehető legtöbbet megőrzik a szőlő eredeti illat- és zamatanyagaiból, de emellett szépen mutatják a jellegzetes somlói mineralitást is. A mindennapok kihagyhatatlan borai télen-nyáron. Ajánljuk könnyű ebédhez vagy vacsorához, grillezéshez, fröccsnek, vagy csak egy pohárral a nap végén.



A Somlói Borvidék legismertebb, egyben legizgalmasabb fajtája, sokszínű, a szőlő érettségi állapotától és a bor készítési stílusától függően különböző karakterű lehet, de komolyságát minden esetben megtartja.



Egyik legnépszerűbb szőlőfajtánk modern köntösben. A Somlón jellemzően érettebb, komolyabb, sokszor fahordós iskolázás mellett lehet vele találkozni, ez a változat igazi felüdülés lehet a nyáresti borozásokon.



Az Irsai Olivér trendi, fiatalos, társasági bor. Kedvelik a fiatalok is, hiszen gyümölcsössége nagyon behízelgővé teszi.



Izgalmas és különleges bor: a szürkebarát héjában rejlő színanyagot héjon áztatással lehet kinyerni, így kaphatunk ilyen érdekes, pinkes színárnyalatot ebből a fajtából.



Ezzel a házasítással szeretnék közelebb hozni Somlót azokhoz a fogyasztókhoz, akik a fiatalos, könnyed borokat kedvelik és Somlót, a somlói borokat túl komolynak, karakteresnek ismerték. Lehet egy somlói is vagány, fiatalos, könnyed.



Ezzel a Furminttal egy új oldaláról mutatjuk be a fajtát, mely igazi divatbor lehet. Komoly fajta, de ezt a gyümölcsös stílusát is könnyű megszeretni. Korábban szüreteltük, a szokásosnál, hogy a gyümölcsösségét minél inkább megőrizzük.



Ez cuvée az év egyik meglepetése. A somlói borokra kevésbé jellemző lágy, virágos, könnyed karaktert kívántuk hangsúlyozni ebben az Olaszrizling, Sauvignon Blanc, Tramini házasításban. Intenzív illatában körte, rózsaolaj és levendula keveredik. Vibráló, fiatalos, lendületes bor - tele friss, gyümölcsös zamatokkal és lekerekedett savakkal.



Különlegesség
A tél beköszöntével a szinte mazsolává töppedt szőlőszemek varázslatos ízét két különleges, édes fehérborunk őrzi. A késői szüretelésű, behízelgő Aranykönny és a fagyosan szüretelt és préselt, különleges Jégbor. E két desszertbor teszi teljessé az ünnepi asztalt.



Késői szüretből származó Zeusz és Hárslevelű fajták házasításából született meg ez a bor. Illatában mézes-aszalt gyümölcsös aromák dominálnak. Ízében a túlérett, mazsolásodott szőlőszemek köszönnek vissza, gazdag, hosszú utóízzel, háttérben izgalmas savérzettel.



Különleges évjárat különleges bora, Zeusz szőlőből készült. Ez a fajta hajlamos a túlérésre, töppedésre, ezért igen különleges desszertborokat is lehet készíteni belőle. Az utóbbi időben ritkán adódott lehetőség jégbor készítésre. Azonban 2015-ben a körülmények és a hirtelen jött november 25-i hideg hajnali szüretelést hozott.